Placeholders logotyp, till startsidan

Hur är det att jobba med it och teknik på Säkerhetspolisen?

Vår Software Asset Manager Adriana berättar om sin vardag på Säkerhetspolisen och varför hon sökte sig hit.

Vad jobbar du med?

– Jag jobbar som programvarutillgångsförvaltare, lite mer känt som Software Asset Manager (SAM). Det innebär att jag ansvarar för att hantera våra it-tillgångar, till exempel licenser och programvaror. En stor del av arbetet går ut på att skapa kontakter inom alla delar av organisationen och att förenkla och förbättra hanteringen. Jag jobbar dagligen nära mina kollegor här på it- och teknikavdelningen, men även med kollegor som jobbar med ekonomi och juridik.

Varför sökte du dig till Säkerhetspolisen?

– Jag kände att det var dags för något nytt och såg en annons på LinkedIn där Säkerhetspolisen sökte just en SAM, och blev nyfiken på vad det innebär på en så annorlunda arbetsplats. Jag har bara jobbat inom privat sektor och var intresserad av att se hur det var att jobba på en myndighet då många i min umgängeskrets redan gjorde det.

Vad är unikt med ditt jobb här på Säkerhetspolisen jämfört med andra arbetsplatser?

– Själva jobbet skiljer sig ändå inte så mycket, det handlar om att se till att följa samma standard och leva upp till de licensvillkor som gäller, oavsett om man jobbar för ett litet företag eller global koncern. Det som jag upplever sticker ut på Säkerhetspolisen är att var jag än vänder mig i organisationen så är många här otroligt kompetenta inom sitt område, som gärna förklarar sitt områdes behov och hjälper till där de kan. Vi är ju ingen stor myndighet, jämfört med andra i samma område som exempelvis Polismyndigheten eller Försvarsmakten, vilket för mig innebär att man kan få jobba både på djupet inom sin specialitet och samtidigt brett. Det gör att man har stor möjlighet att växa och kompetensutvecklas inom sin roll.

Vad motiverar dig?

– Man kan nog inte jobba som SAM utan att brinna för ordning och reda! Det finns så många olika aspekter man kan fokusera på i rollen, allt från processarbete och informationsspridning till att tävla med sig själv i besparingar eller kvalitetshöjningar. Men i slutänden är det nog ändå samarbetet med mina kollegor som fyller på min energi om dagarna, att vi hjälps åt och att man känner sig uppskattad för sin insats.

Vad har du för tips till de som är nyfikna på Säkerhetspolisen och funderar på att söka sig hit?

– Våga sök, våga fråga! Det är klart att det finns frågor som kanske inte blir helt klara innan man fått en tjänst här, men under ansökningsprocessen får du kontaktpersoner som du kan ställa de frågor som är viktiga för dig till. Var ärlig och rak med dina förväntningar och förutsättningar för rollen, så kommer det helt säkert bli en spännande uppgift som passar just dig. Vi satsar mycket på it och teknik, så sök gärna om du vill vara med och bidra.

Senast ändrad

 27 september 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor