Placeholders logotyp, till startsidan

Traineeprogram inom it

Kan du hitta teknikens svaga punkter? Vill du utveckla applikationer och AI-lösningar som gör skillnad? Som trainee hos Säkerhetspolisen får du arbeta inom en it-verksamhet som hela tiden utvecklar och utvecklas för att säkerställa myndighetens höga krav på säker och effektiv informationshantering.

Säkerhetspolisens närmaste traineeprogram startar i september 2024. Ansökningstiden för detta program har gått ut, men håll gärna utkik på den här sidan för information om kommande traineerekryteringar.

Om programmet

Under sex månader erbjuds du en traineetjänst där vi varvar introduktioner, föreläsningar, studiebesök och utbildning med arbete i det leveransteam där du har din tillhörighet. Programmet genomförs i samarbete med Polismyndigheten, där vissa aktiviteter är gemensamma och vissa sker inom respektive myndighet. Efter traineeperioden fortsätter din anställning på den enhet där du haft din ”hemmagrupp”.

Syftet med traineeprogrammet är att erbjuda en inspirerande introduktion som ger dig bred kunskap, dels om arbetet inom it-avdelningen där du anställs, men också om de båda myndigheternas verksamheter. Traineeprogrammet har som mål att stötta i din fortsatta personliga och tekniska utveckling och i din yrkesmässiga karriär. Du får en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter.

Senast ändrad

 8 februari 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor