Placeholders logotyp, till startsidan

Säkerhetspolisen om dådet i Bryssel

Publicerad 17 oktober 2023

Säkerhetspolisen följer noga händelseutvecklingen efter dådet i Bryssel måndag den 16 oktober då flera människor sköts till döds. Terrorhotnivån mot Sverige kvarstår på en hög nivå.

– Dådet i Bryssel är förfärligt och mina tankar går till de drabbades anhöriga. Vi står i nära kontakt med, och bistår, belgiska myndigheter i deras arbete, säger säkerhetspolischef Charlotte von Essen.

Säkerhetspolischefen fattade den 17 augusti i år beslut om att höja terrorhotnivån mot Sverige från förhöjt hot till högt hot, en fyra på den femgradiga terrorhotnivåskalan. Den bedömningen kvarstår.

Hotbilden mot Sverige har successivt förändrats och attentatshotet från framför allt våldsbejakande islamistisk extremism har ökat. Det är ett allvarligt läge och Säkerhetspolisen bedömer att det kommer att kvarstå en längre tid.

Information till allmänheten om terrorhotet mot Sverige återfinns på Polismyndighetens webbplats. Frågor och svar om den höjda terrorhotnivån

Publicerad

 17 oktober 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor