Placeholders logotyp, till startsidan

Myndighets­samverkan kring gasläckan i Östersjön

Publicerad 2 oktober 2022

Utredningen kring det misstänkta sabotaget mot gasledningarna i Östersjön fortsätter. Säkerhetspolisen vidtar kontinuerligt åtgärder och bedriver en intensiv samverkan nationellt och internationellt.

Förundersökningen, som har brottsrubriceringen grovt sabotage, bedrivs av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Inom ramen för förundersökningen vidtas olika utredningsåtgärder och det sker en samverkan med andra myndigheter. Bland annat biträds Säkerhetspolisen i arbetet av Kustbevakningen. Försvarsmakten stödjer Kustbevakningen i deras arbete.

Säkerhetspolisen bedriver utredningen eftersom det misstänkta brottet kan vara riktat mot svenska intressen och det går inte heller att utesluta att främmande makt ligger bakom.

Publicerad

 2 oktober 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor