Placeholders logotyp, till startsidan

Fängelse för intrång på militärt skyddsobjekt

Publicerad 18 maj 2022

Två personer som i december 2018 greps i anslutning till ett militärt skyddsobjekt har dömts till fängelse i ett år och fyra månader för bland annat grov obehörig befattning med hemlig uppgift.

Domen meddelades den 18 maj av Södertörns tingsrätt. Utöver grov obehörig befattning med hemlig uppgift döms de två personerna, båda utländska medborgare, även för obehörigt tillträde till skyddsobjekt samt olovlig avbildning av skyddsobjekt.

Tingsrätten skriver i sin dom att ”den obehöriga befattningen med hemliga uppgifter är att bedöma som grovt brott särskilt eftersom det rört sig om förhållanden av stor betydelse för Sveriges säkerhet men även med beaktande av att det varit planerad, organiserad och upprepad verksamhet”.

Förundersökningen har bedrivits av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Publicerad

 18 maj 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor