Placeholders logotyp, till startsidan

Linuxtekniker till Stockholm eller Linköping

Sista ansökningsdag: 11 augusti 2024

IT

Linköping

Stockholm

Vill du jobba tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor? Brinner du för linuxfrågor och har förmåga och vilja att systematiskt strukturera, automatisera och förenkla drift av produktionssystem? Hos oss på Säkerhetspolisen kan detta bli verklighet.

Tillsammans skyddar vi Sverige.

Referensnummer: 2024-9854

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.

Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Som medarbetare på Säkerhetspolisen kan du förvänta dig ett ledarskap som bygger på helhetssyn, handlingskraft, goda relationer och lärande. Våra ledare coachar, stöttar och utmanar dig att ta ansvar för din och verksamhetens utveckling. Tillsammans bidrar vi alla till att skapa ett tryggt, öppet klimat med avsikt att förstå andras perspektiv och goda intentioner.

Det här är ditt uppdrag

Här jobbar du i ett engagerat team som ansvarar för utveckling, drift och livscykelhantering av myndighetens linuxmiljöer. Du jobbar även med automatisering och effektivisering av dessa.

Teamet du ingår i jobbar med agila arbetsmetoder och med ambitionen att hela tiden ligga steget före för att kunna säkra våra IT-miljöer från påverkan från yttre aktörer. Genom omvärldsbevakning och ett intresse för nya tekniska lösningar bidrar du till teamets utveckling.

Din placering är Stockholm eller Linköping. Resor inom och utom Sverige kan förekomma.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

 • Svenskt medborgarskap
 • Högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

 • Arbetslivserfarenhet av automatisering och infrastruktur som kod, t.ex. ansible
 • Arbetslivserfarenhet av installation och administration av linuxsystem och tillhörande infrastrukturtjänster, som hantering av mjukvarupaket/containers, övervakning och autentisering
 • Erfarenhet av att arbeta i agila team
 • Erfarenhet av stora komplexa IT-miljöer
 • Generell kompetens av moderna produkter realiserade på linux infrastruktur så som ELK, Kafka eller motsvarande
 • Erfarenhet av livcykelhantering av server- och tjänstecertifikat
 • Kunskap och erfarenhet av Git
 • Erfarenhet av planering och byggande av plattformar för samhällskritiska IT-lösningar
 • B-körkort

Det här är kollegan vi söker

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför dig som är ödmjuk men som vågar ifrågasätta invanda rutiner.

Du har en vilja att systematiskt strukturera och automatisera för att förenkla driften av myndighetens produktionssystem.

Med ett stort intresse för teknik söker du ständigt efter nya tekniska lösningar och produkter inom Open Source och du delar gärna med dig av din kunskap.

Självklart har du även ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Anställningsvillkor och förmåner

Säkerhetspolisen prioriterar alla medarbetares goda hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på arbetstid och vi erbjuder individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna. Därutöver erbjuds alla medarbetare ett individuellt friskvårdsbidrag som går att utnyttja enligt Skatteverkets gällande regler för friskvårdsbidrag för motions- eller friskvårdsaktiviteter.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Utöver statlig tjänstepension (PA 16) har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal som ger alla anställda en extra månatlig pensionsavsättning, som motsvarar ungefär en halv månadslön per år. Vid föräldraledighet får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 20. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-08-11.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 8 maj 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor