Placeholders logotyp, till startsidan

Säkerhetspolisen utreder misstänkt terroristbrott

Publicerad 2 februari 2024

Den förundersökning som inleddes av Polismyndigheten den 31 januari, efter att ett farligt föremål påträffats vid Israels ambassad i Stockholm, har tagits över av Säkerhetspolisen. I samband med detta har brottsrubriceringen ändrats till terroristbrott.

Utredningen drivs av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, som är förundersökningsledare.

Åklagaren har fattat beslut om att brottsrubriceringen för det misstänkta brottet ändras till terroristbrott genom grovt olaga hot och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Utredningen bedrivs i nära samverkan och med stöd av Polismyndigheten.

På grund av förundersökningssekretess har Säkerhetspolisen och förundersökningsledaren i nuläget inte möjlighet att ytterligare kommentera ärendet.

Publicerad

 2 februari 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor