Säpo

Systemutvecklare till våra team vid teknikenheten

Vi söker nu ett flertal systemutvecklare till vår teknikenhet, både juniora och erfarna .Net- utvecklare. Vi jobbar i allt från stora utvecklingsprojekt till mindre uppdrag och har en variation av egenutvecklade och kommersiella system där vi vidareutvecklar och anpassar funktioner.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-09-12
Referensnummer: 2019-9012

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hos oss är ditt huvudsakliga uppdrag att stötta myndigheten med både ny- och vidareutveckling av it-system främst för Säkerhetspolisens kärnverksamhet. Vi jobbar i allt från stora utvecklingsprojekt till mindre uppdrag och felavhjälpning. Du får möjlighet att jobba med många olika system och integrationer där emellan, i varierad storlek och komplexitet. Det är en blandning av egenutvecklade och kommersiella system där vi gör anpassningar för att möta behoven i en unik verksamhet. Du kommer arbeta i en it-miljö som främst är Windows- och .Net-baserad men även andra plattformar förekommer. Största delen av arbetet sker i C#. De flesta av våra applikationer är webbaserade.

Vi jobbar i team med agil utvecklingsmetodik och varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer arbeta tillsammans med flera andra systemutvecklare och ni har en tät dialog och ett nära samarbete. Klimatet är inkluderande och hjälpsamt med högt förtroende för varandra.

Din kompetens

Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område, och minst ett par års erfarenhet av systemutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemdesign och/eller systemarkitektur och du får gärna ha arbetat med databasnära utveckling och/eller ux-design. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper

Som person är du nyfiken, initiativtagande och har ett stort intresse för den tekniska utvecklingen. Vidare har du en vilja och ambition att utveckla dig själv och din roll som systemutvecklare. Du motiveras av att jobba i en organisation med ett viktigt samhällsuppdrag och uppskattar en utvecklingsmiljö med fokus på säkerhet.

Du gillar att jobba i team som tillsammans hittar lösningar för att nå ett gemensamma mål. Du är prestigelös, delar med dig av din kunskap och hjälper andra att komma vidare i arbetet. Rollen kräver att du är självgående och ansvarstagande och att du har förmåga att prioritera bland en mängd uppgifter. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsstart enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 74 55. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–9012. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-09-12.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.