Säpo

Systemadministratör i komplex och spännande Linuxmiljö

Vi söker nu flera systemadministratörer som uppskattar att arbeta med tekniska utmaningar och med helhetssyn. Du kommer att arbeta i ett team som ansvarar för att ta hand om den befintliga miljön i alla delar med allt från rutinåtgärder till avancerad felsökning och utmanande problemlösning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-10-03

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta som systemadministratör i ett team som förvaltar våra Linuxmiljöer. Det finns möjlighet att jobba både med avancerad felsökning och implementation av nya lösningar.

Uppdraget innebär främst fokus på förvaltning och 3:e linjens support för system, servrar och applikationer. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta hand om OS-installation, uppgradering, konfigurering, scriptning, större felsökningar och att skapa och upprätthålla dokumentation. Det finns också möjlighet att ingå i projektarbeten och där få vara med att påverka den tekniska utvecklingen.

Vi strävar efter att standardisera vår miljö och effektivisera vårt arbete genom automatisering. It-säkerhet utgör en självklar del av ditt arbete. Det finns stora möjligheter för dig att kompetensutvecklas och lära dig nya tekniker.

Din kompetens

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta som Linuxtekniker, där du i din roll fungerat som systemadministratör inom Linux med drift, förvaltning och förebyggande underhåll. Du har goda kunskaper i Linux och vi ser gärna att du har arbetat med utveckling baserat på Linuxmiljö. För att kunna ta till sig teknisk information krävs att du har goda kunskaper i engelska.

Dina egenskaper

Vi söker dig som tycker att komplexa frågor och svåra utmaningar är motiverande och du arbetar metodiskt och tålmodigt tills du har hittat en lösning. Vi jobbar i team och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan jobba väl i grupp. Du har ett genuint teknikintresse och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder, teknologier och produkter. Då både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid så behöver du vara flexibel och anpassa dig efter en omvärld som ständigt förändras.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Anställningsstart efter överenskommelse.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, på tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019-20220. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-10-03.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.