Säpo

Serviceinriktade it-tekniker till vår it-support

Vill du jobba brett med it i en serviceinriktad roll för ett unikt och viktigt uppdrag? Vi söker just nu flera it-tekniker till vår it-support. Du kommer jobba med first och second line support till myndighetens olika användare där du kommer vara en viktig del i att säkerställa att teknik och it fungerar som det ska.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-07-31
Referensnummer: 2019-14060

Var med och bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Vår it-support är ett otroligt viktigt stöd för alla medarbetare på Säkerhetspolisen. Som it-tekniker kommer du att arbeta med first och second line support till myndighetens olika användare. Arbetet innebär i huvudsak felsökning, felavhjälpning och installation av datorer, mobiltelefoner, skrivare och annan kringutrustning. Du arbetar i nära samarbete med andra it-tekniker och tillhör supportgruppen men du har kontakt med kollegor inom alla myndighetens verksamhetsområden och det är en bredd av problem och utmaningar som du kommer ställas inför.

En del av arbetet innebär att omvärldsbevaka och följa med i den tekniska utvecklingen för att kunna bidra till att hitta de bästa lösningarna. Det finns goda möjligheter att utvecklas i din roll och på sikt kan du specialisera dig inom områden som du brinner för.

Arbetet sker i huvudsak i Stockholm men resor till regionkontoren är vanligt förekommande. På sikt kan det finnas möjlighet att ha Göteborg eller Malmö som huvudsaklig arbetsort men även då kommer resor till andra regionkontor ingå i uppdraget. Arbetstiden är förlagd till dagtid, men beredskapsperioder ingår.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har en fullgjord gymnasieutbildning, gärna med it-inriktning, och du har en bred teknisk kunskap om klientmiljöer. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i servicedesk eller som servicetekniker alternativt erfarenhet av liknande roll. Vidare har du en god förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift och vi ser gärna att du även kan engelska. Då resor till regionkontor ingår är det ett krav att du har B-körkort.

Dina egenskaper

Du är en nyfiken problemlösare som gillar att ge service och att hjälpa andra. Du är social och tycker om att jobba i team och att lösa uppgifter tillsammans. Det är av stor vikt att du är kommunikativ och pedagogisk och att du har förmågan att diskutera frågor med både tekniker och icke-tekniker. Verksamheten är både planerad och händelsestyrd vilket gör att du behöver kunna anpassa ditt arbete och prioritera samt ha förmågan att på ett strukturerat sätt följa upp och dokumentera ditt arbete. Vidare är du prestigelös och uthållig då det är perioder med mycket att göra och alla behöver hjälpas åt. Du är inte rädd för att ta initiativ och kan även arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef på tfn 010-568 81 70 eller 010-568 75 87. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019-14060. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-07-31.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.