Säpo

Processförare till utredningsenheten

Säkerhetspolisen söker nu dig som är jurist och vill arbeta med juridisk rådgivning, kvalitetssäkring och processföring i domstol.

Ort: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2019-05-02

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som processförare på utredningsenheten stöttar du sektionen med juridisk kompetens och tillser att verksamheten bedrivs och utvecklas på ett rättssäkert sätt. Arbetet innefattar bland annat juridisk rådgivning, handläggning av överklaganden och remisser samt att kvalitetssäkra sektionens operativa arbete. Du företräder Säkerhetspolisen vid förhandlingar i domstol i säkerhetsmål och i förekommande fall håller du i myndighetens egna förhandlingar. Arbetet sker i nära samverkan med andra både internt och externt, bland andra Migrationsverket och Polismyndigheten. Tillsammans med dina kollegor bidrar du aktivt till utveckling och införande av nya arbetsmetoder.

På sikt kan det även bli aktuellt att planera och genomföra interna utbildningsinsatser.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.

Tjänsten är placerad vid sektionen för utlänningsärenden på utredningsenheten. Enheten är en del av säkerhetsunderrättelseavdelningen som arbetar med att bedöma och reducera hotaktörers avsikt och förmåga att bedriva säkerhetshotande verksamhet. Avdelningen ansvarar även för brottsutredande verksamhet och ärenden enligt utlännings- och medborgarskapslagstiftningen.

Din kompetens

För den här tjänsten krävs det att du har:

  • Juristexamen
  • Flerårig erfarenhet av juridiskt arbete med utlänningsrätt vid myndighet, domstol eller Regeringskansliet
  • Erfarenhet av att processa ärenden i domstol
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i att använda olika IT-system på ett rättssäkert sätt

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från Migrationsverket alternativt från brottsbekämpande verksamhet. Vi ser även positivt på om har erfarenhet av arbete med metod- och utvecklingsarbete.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med positiv inställning som är engagerad och ansvarstagande i ditt arbete. Vi ser även att du är analytisk, noggrann, uthållig och bra på att strukturera och prioritera, även under hög arbetsbelastning. Arbetet på Säkerhetspolisen är föränderligt och det är viktigt att du är lösningsorienterad, flexibel och snabbt kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är prestigelös och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Det är också viktigt att du på ett bra sätt kan hantera den komplexitet det innebär att balansera olika perspektiv så som effektivitet, rättssäkerhet, etik och integritet. Vi förutsätter ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande och ett gott omdöme.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 21. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–7543. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-05-02.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.