Säpo

IT-arkitekt till Säkerhetspolisen

Nu söker vi en erfaren IT-arkitekt som vill arbeta med övergripande arkitektur inom system och applikationer hos oss. Är du den vi söker?

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-11-14
Referensnummer: 2019-22333

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som IT-arkitekt på Säkerhetspolisen är du är viktig del i myndighetens IT-strategiarbete. Du arbetar med övergripande arkitekturarbete inom system- och applikationsområdet och fungerar som bollplank och stöd i nära dialog med lösningsarkitekter, områdesansvariga och inom pågående utvecklingsprojekt. I rollen har du även löpande kontakt med samverkande myndigheter och andra organisationer inom arkitekturområdet.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Din kompetens

För den här rollen krävs det att du har teknisk utbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet av IT-arkitekturarbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har en bakgrund inom systemutveckling med agila metoder. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med kravställningsarbete inom system- och applikationsområdet samt har erfarenhet av integrationslösningar. Vi ser även positivt på om du har tidigare erfarenhet från stor eller medelstor IT-organisation/företag samt erfarenhet av utveckling och arkitektarbete i miljöer som ställer höga krav på säkerhet.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god social förmåga som är lyhörd och på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt kan kommunicera med olika yrkesgrupper. Du värdesätter andras kunskap och har förmåga och intresse att stödja andra. För att lyckas i rollen behöver du ha en förståelse för och erfarenhet av samarbete med tekniker och olika typer av kravställare. Därtill är det viktigt att du har förmågan att se helheten och kan ta ett övergripande ansvar för IT-lösningar.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 83. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–22333. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-11-14.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.