Säpo

Handläggare till verksamheten inom kontraspionage

Nu söker vi noggranna problemlösare med erfarenhet av att hantera stora mängder data för att arbeta som handläggare vid underrättelseverksamheten inom kontraspionage.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-03-29

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad -- för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du arbeta med Säkerhetspolisens underrättelseverksamhet inom kontraspionage. Det innefattar bland annat att handlägga ärenden, bearbeta information i databaser och inrikta inhämtning av underrättelser. Du kommer delta i operativa ärenden, ibland i samverkan med andra myndigheter, hantera hemliga tvångsmedel och upprätta underrättelsesammanställningar som utgör underlag för beslut och åtgärder. I arbetet kommer du också samverka och ha kontakt med nationella och internationella samarbetspartners. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till enhetens metod- och verksamhetsutvecklingsarbete.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.

Din kompetens

Till den här tjänsten söker vi dig som:

  • Har akademisk examen eller polisexamen
  • Har minst två års dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet
  • Har god förmåga att bearbeta och analysera information
  • Känner dig bekväm med att hålla presentationer i större och mindre sammanhang
  • Kommunicerar väl på svenska och engelska
  • Har en allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv

Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet från något av Säkerhetspolisens verksamhetsområden eller erfarenhet av att hantera stora mängder data från ostrukturerad till strukturerad form. Har du erfarenhet av att använda olika IT-system på ett rättssäkert sätt eller fördjupad IT-kunskap är det också något som vi ser som positivt för tjänsten. Språkkunskaper som Säkerhetspolisen anser relevanta för uppdraget, utöver svenska och engelska, är även det en fördel.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en engagerad problemlösare som tar ansvar för ditt arbete. Du behöver vara analytisk, noggrann, uthållig och bra på att strukturera och prioritera, även under hög arbetsbelastning. Du arbetar bra både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier. Du ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer och har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är prestigelös och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Arbetet är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och snabbt kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Arbetet kan förändras med kort varsel och det är därför viktigt att du har god förmåga att tempoväxla och omprioritera dina uppgifter.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Preliminär anställningsstart är vecka 45, 2019.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 23. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–23969. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-03-29.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.