Säpo

Controller till säkerhetsavdelningen

Vi söker nu en erfaren controller som vill arbeta med verksamhetsanalys och fungera som ledningsstöd på säkerhetsavdelningen.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Referensnummer: 2019-10980

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som controller på säkerhetsavdelningen ansvarar du för att från olika perspektiv analysera verksamheten och tillser därigenom att avdelningens arbete ständigt utvecklas och förbättras för att nå förväntade resultat. Du fungerar som stöd till enhetscheferna i planerings- och uppföljningsfrågor och samordnar arbetet kring avdelningens verksamhets- och uppföljningsplaner.

I rollen bidrar du med analyser av dåtid och nuläge från ekonomiskt perspektiv, samordnar och kvalitetssäkrar enheternas texter till årsredovisningen samt läser av resultat- och måluppfyllnad. Därtill fungerar du som enhetens och avdelningens kontaktpunkt mot samverkande enheter. Vidare säkerställer du att ledningen får en bra bild av aktuellt läge för att kunna förstå framtiden och du bidrar med rekommendationer för lämpliga åtgärder och beslut.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom Sverige kan förekomma.

Säkerhetsavdelningens ansvarar för att bedriva verksamhet inom områdena säkerhetsskydd och personskydd samt för att samordna säkerhetsfrågor inom avdelningen och utföra det interna säkerhetsarbetet och riskhanteringen på Säkerhetspolisen.

Din kompetens

För den här rollen krävs det att du har:

  • Akademisk examen eller polisexamen
  • Aktuell erfarenhet av arbete som controller med ovan beskrivna arbetsuppgifter
  • God datorvana, t ex av informationshanteringssystem och Office-paketet
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att kommunicera på engelska i tal

Meriterande för tjänsten är:

  • Utbildning inom eller erfarenhet av planering och uppföljning av verksamhet och verksamhetsstyrning
  • Erfarenhet av arbete inom myndighet på en strategisk nivå
  • God förmåga att kommunicera på engelska i skrift
  • God förmåga att i tal och skrift kommunicera på språk utöver svenska och engelska

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med stort engagemang och analytisk förmåga som är självständig och ansvarstagande i ditt arbete. Som person är du prestigelös och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och har förmåga att skapa goda samarbeten med olika yrkeskategorier. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är uthållig och har god förmåga att strukturera och prioritera, även under hög arbetsbelastning.

Arbetet på Säkerhetspolisen är föränderligt och du behöver därför vara flexibel och ha förmåga att med kort varsel växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet samt hantera flera parallella arbetsuppgifter. Vi vill också att du har vana av och känner dig bekväm med att tala inför större och mindre grupper. Därtill ser vi att du är utvecklings- och lösningsorienterad och noggrann när det gäller detaljer samtidigt som du har förmåga att se helhet och sammanhang.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 70. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–10980. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-05-26.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.