Säpo

Applikationspaketerare med gedigna Windowskunskaper

Vi söker nu dig som är en fena på Windows och som vill jobba med paketering och distribuering av applikationer för mobila Windowsklienter. Du ingår i ett team med flera andra tekniker där ni tillsammans ansvarar för den mobila arbetsmiljön.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-04-22

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är förvaltning och drift av mobila Windowsklienter där arbetsuppgifterna i huvudsak består av paketering och distribuering av applikationer för mobila klienter. Vi arbetar med centraliserad hantering genom manageringssystem innefattande uppdateringar, konfigurering och säkerhetshöjande åtgärder. Du kommer även genomföra generella förbättringar och uppdateringar av it-miljön och arbeta med felavhjälpning och underhåll.

Du jobbar i team med flera andra tekniker där ni tillsammans ansvarar för den mobila arbetsmiljön. En fördel i detta jobb är att du arbetar nära användarna. Du kommer att ingå i utvecklingsprojekt och på sikt finns möjlighet att utveckla nya mobila lösningar och funktioner. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetstiderna är i huvudsak dagtid och resor inrikes och utrikes ingår i tjänsten. Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

För denna roll krävs att du har erfarenhet av arbete med och mycket god kunskap om Windows. Du har en god kunskap om paketering och distribuering av applikationer samt har erfarenhet av centraliserad hantering av mobila Windowsklienter. Vidare har du bred it-kunskap och du får gärna ha erfarenhet av it-säkerhet i mobila system samt kunskap om nätverk, PKI eller lastbalansering och VPN.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Som person är du analytisk, initiativtagande och tar ansvar för att driva och följa upp arbetet. Du vill utvecklas och utveckla andra och du är orädd för att pröva något nytt. Du har ett stort intresse för nya tekniska framsteg och har en vilja att lära dig nya saker.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsstart enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019-6747. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-04-22.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.