Placeholders logotyp, till startsidan

Underrättelsehandläggare till Malmö

Sista ansökningsdag: 29 maj 2024

Handläggare

Malmö

Säkerhetspolisens verksamhet och uppdrag har ett ständigt växlande tempo med skiftande fokus influerat av vår föränderliga omvärld. Har du erfarenhet av att bearbeta och analysera information? Har du lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter? Då kan det vara dig vi söker. Säkerhetspolisen söker nu underrättelsehandläggare till vårt regionala kontor i Malmö. Välkommen med din ansökan!

Tillsammans skyddar vi Sverige.

Referensnummer: 2024-9851

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.

Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Säkerhetspolisen är remissinstans till Migrationsverket och i rollen som underrättelsehandläggare handlägger och utreder du varierande ärendeslag som hanteras på verksamhetsområdet för Utlänningsärenden. Du bearbetar operativ information i databaser och upprättar underrättelsesammanställningar som utgör underlag för beslut, yttranden, analyser och operativa åtgärder.

Vidare planerar och genomför du operativa hotreducerande åtgärder i samverkan med andra myndigheter och du samverkar och korresponderar med framförallt nationella men även internationella samarbetspartners. Det förekommer att du genomför samtal inom ramen för rollens handläggning.

Tillsammans med dina kollegor deltar du även i verksamhetens kontinuerliga metod- och verksamhetsutvecklingsarbete.

Din placering är i Malmö men resor inom och utanför Sverige förekommer. Likaså förekommer arbete utanför kontorstid samt beredskap. Arbetet utförs på plats och det finns inga möjligheter till arbete på distans.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

 • Polisexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • Minst två års dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att bearbeta, berika och analysera information
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
 • Allmän god IT-kunskap ur ett användarperspektiv

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

 • Goda kunskaper inom utlänningslagstiftningen och erfarenhet av att arbeta med migrationsärenden
 • Erfarenhet från något av Säkerhetspolisens verksamhetsområden
 • Erfarenhet av utrednings- och/eller underrättelsearbete
 • Erfarenhet av brottsbekämpande och/eller rättsvårdande verksamhet
 • Erfarenhet av att använda olika IT-system på ett rättssäkert sätt
 • Språkkunskap och/eller kulturell förståelse
 • Erfarenhet av att hantera stora mängder data från ostrukturerad till strukturerad form
 • Erfarenhet av att hålla samtal

Det här är kollegan vi söker

För att passa i rollen som underrättelsehandläggare ser vi att du är ansvarstagande, effektiv och noggrann. Som person är du engagerad i ditt arbete och när situationen kräver det är du både tålmodig och uthållig. Du tar egna initiativ och att arbeta självständigt faller sig naturligt för dig på samma sätt som att din goda samarbetsförmåga gör dig till en kollega som det är enkelt att samarbeta med. Ditt prestigelösa förhållningssätt bidrar till ett gott arbetsklimat och din goda kommunikativa förmåga gör att du enkelt skapar och förvaltar nya kontakter och nätverk, både internt och externt.

Vidare arbetar du strategiskt, har ett kreativt förhållningssätt och dina analytiska färdigheter ger dig förmågan att se helheter utan att missa de viktiga detaljerna. Du ser också hellre lösningar än problem. Dina förmågor att vara flexibel och växla i tempo gör att du kan skifta mellan planerad och händelsestyrd verksamhet när situationen kräver det och även under hög arbetsbelastning vet du vilka arbetsuppgifter du ska prioritera.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet- och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Anställningsvillkor och förmåner

Säkerhetspolisen prioriterar alla medarbetares goda hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på arbetstid och vi erbjuder individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna. Därutöver erbjuds alla medarbetare ett individuellt friskvårdsbidrag som går att utnyttja enligt Skatteverkets gällande regler för friskvårdsbidrag för motions- eller friskvårdsaktiviteter.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Utöver statlig tjänstepension (PA 16) har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal som ger alla anställda en extra månatlig pensionsavsättning, som motsvarar ungefär en halv månadslön per år. Vid föräldraledighet får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 89 39 eller 010-568 72 35. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-05-29

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Delar av rekryteringsprocessen kan komma att genomföras i Stockholm.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 8 maj 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor