Placeholders logotyp, till startsidan

Specialist inom informationssäkerhet

Sista ansökningsdag: 25 april 2024

Specialist

Stockholm

Vill du bidra till ett säkrare Sverige? Är du noggrann och uthållig med god analytisk förmåga? Nu söker vi engagerade problemlösare med stort intresse för säkerhetsfrågor. Välkommen att söka tjänsten som specialist inom informationssäkerhetsområdet!

Vårt uppdrag är Sveriges säkerhet.

Referensnummer: 2024-7933

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.

Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som specialist inom informationssäkerhet på Säkerhetspolisen ligger ditt fokus på verksamhetens interna informationssäkerhetsarbete, som inkluderar rådgivning, kravställning och uppföljning inom hela informationssäkerhetsområdet.

Du verkar för att information hanteras korrekt och stödjer verksamheten ur ett informationssäkerhetsperspektiv i pågående utvecklingsinitiativ och projekt och ger stöttning till IT- och teknikavdelningen. Vidare håller du i workshops och risk- och sårbarhetsanalyser samt deltar i projekt.

Att aktivt bidra till en god säkerhetskultur är en självklar del av ditt arbete. Du deltar i utveckling, uppföljning och förvaltning av ledningssystem för informationssäkerhet baserat på ISO27001. Du arbetar även med metodutveckling, verktyg och stöd inom hela informationssäkerhetsområdet samt tar fram styrande dokument och krav och leder interna kontroller av regelefterlevnad.

Att hantera och ge stöd och råd vid uppkomna informationssäkerhetsincidenter är viktiga delar i ditt arbete. Du håller dig uppdaterad inom informationssäkerhetsområdet och delar med dig av din kunskap och erfarenhet gällande sårbarheter, hot och skyddsåtgärder, såväl individuellt som i grupp samt inom myndigheten i stort.

I din roll förekommer samverkan på nationell nivå och du deltar även i expert- och arbetsgrupper inom informationssäkerhetsområdet.

Din placering är på huvudkontoret i Solna och arbetet utförs på plats, vilket innebär att du inte har möjlighet att arbeta på distans. Resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

 • Relevant högskoleutbildning, alternativt motsvarande kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig
 • God kunskap inom it- och informationssäkerhet gällande lagstiftning, standarder, sårbarheter och skyddsåtgärder eller ledningssystem för informationssäkerhet
 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhets- och/eller säkerhetsskyddsområdet
 • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
 • God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

 • God teknikförståelse för IT och IT-arkitektur
 • Kunskap och erfarenhet avseende informationssäkerhet inom spetsområden som exempelvis större byggprojekt, datasjöar, molntjänster eller AI
 • Kunskap och erfarenhet av informationssäkerhet inom säkerhetsskyddsområdet
 • Erfarenhet av kvalitativ och målgruppsanpassad kommunikation
 • Erfarenhet av informationssäkerhetsarbete vid myndighet
 • Certifieringar inom informations- och it-säkerhetsområdet som exempelvis CISSP, CISA, CISM, CRISC eller SANS

Det här är kollegan vi söker

Hos dig finns ett genuint intresse för säkerhetsfrågor och att lära dig nytt och hålla dig uppdaterad inom området är en självklarhet för dig. På Säkerhetspolisen ställer vi höga krav på säkerhet- och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Som person är du ansvarsfull, noggrann och uthållig med god analytisk förmåga. En engagerad problemlösare som ser verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer. Du är flexibel och har lätt för att strukturera och prioritera ditt arbete och växla i tempo när situationen kräver det.

Genom ditt goda bemötande skapar du tillitsfulla och välgrundade relationer, både inom och utanför myndigheten. Du har lätt för att sätta dig in i och förklara frågor som berör informationssäkerhet. På ett tydligt och förtroendeingivande sätt delar du med dig av dina kunskaper och anpassar budskap efter mottagaren, du känner dig bekväm med att delge information inför såväl mindre som större grupper och sammanhang.

Du är en prestigelös person som aktivt bidrar till ett gott arbetsklimat och en kultur som skapar motivation, delaktighet och engagemang. Det faller sig lika naturligt för dig att arbeta självständigt som tillsammans med andra i en grupp.

Anställningsvillkor och förmåner

Säkerhetspolisen prioriterar alla medarbetares goda hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på arbetstid och vi erbjuder individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna. Därutöver erbjuds alla medarbetare ett individuellt friskvårdsbidrag som går att utnyttja enligt Skatteverkets gällande regler för friskvårdsbidrag för motions- eller friskvårdsaktiviteter.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Utöver statlig tjänstepension (PA 16) har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal som ger alla anställda en extra månatlig pensionsavsättning, som motsvarar ungefär en halv månadslön per år. Vid föräldraledighet får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss


Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 94 73. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-04-25.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 28 mars 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor