Placeholders logotyp, till startsidan

Sektionschef till enheten för grundbearbetning och informationskvalitet

Sista ansökningsdag: 22 maj 2022

Chef

Stockholm

Är du en ledare som motiveras av att arbeta förutsättningsskapande och tillsammans med andra för att hitta lösningar på gemensamma utmaningar? Vill du arbeta i en verksamhet i ständig förändring där lärande och utveckling står i fokus? Då ska du söka tjänsten som sektionschef på enheten för grundbearbetning och informationskvalitet!

Referensnummer: 2022-7364

Det här är ditt uppdrag

Enheten för grundbearbetning och informationskvalitet har till uppgift att säkerställa en enhetlig, effektiv och rättssäker grundbearbetning av operativ information. Syftet är att säkerställa att informationen behandlas i enlighet med rådande lagar och förordningar och kan användas för största möjliga operativa effekt.

Som sektionschef ansvarar du för att leda och koordinera sektionens arbete och uppdrag i enlighet med myndighetens inriktning för en tillitsbaserad ledning och styrning. I din roll innebär det att du leder genom gruppcheferna på sektionen som du också har arbetsgivaransvar för.

Du ser till att medarbetarnas kompetens och erfarenhet tillvaratas och att resurser används på bästa sätt för att myndighetens operativa mål ska uppnås. Du säkerställer att inriktningar och beslut verkställs och jobbar aktivt med uppföljning för att bedöma utfall och effekt.

Att bedriva ett välfungerande och systematiskt arbetsmiljöarbete är också en central del av din roll och du bidrar aktivt till goda arbetsförhållanden. Du identifierar utvecklingsbehov och driver förändring, både på strategisk och operativ nivå, för att uppnå ökad effekt i arbetet.

Som en del i helheten samarbetar du med andra inom myndigheten för att tillsammans lösa det gemensamma uppdraget. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Tillsammans med övriga chefer ansvarar du för att verksamheten bedrivs med en tydlig mål- och resultatinriktning.

Det här är kvalifikationerna vi söker hos dig

Du har följande kompetens:

  • Relevant akademisk examen eller polisexamen
  • Flerårig erfarenhet som chef på direkt nivå
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda genom andra chefer och att driva och leda i förändring. Vi värdesätter även erfarenhet av att formulera och följa upp uppdrag samt erfarenhet av att arbeta med mångfald och tillit som utgångspunkt.

Erfarenhet av metodutvecklingsarbete eller tekniskt utvecklingsarbete är också meriterande för tjänsten.

Det här är kollegan vi söker

Du har ett tillitsorienterat och prestigelöst sätt att leda och bidrar aktivt till ett arbetsklimat där lärande och delaktighet står i fokus. Din förmåga att kommunicera kring verksamhetens behov och målbild är avgörande för att lyckas i rollen och du ser återkoppling som en naturlig del av ledarskapet. Mod och integritet utmärker dig, du har förmåga att fatta komplexa beslut och tar egna initiativ inom ramen för ditt uppdrag. Ansvar, engagemang och samarbete är självklara delar av ditt ledarskap.

Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Det kräver att du är flexibel, kan prioritera och anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Ditt fokus på lösningar och förbättring genomsyrar arbetet och du trivs med att arbeta i, och bidra till, en verksamhet i ständig utveckling. Du har ett helhetsperspektiv och drivs av verksamhetens gemensamma framgångar snarare än individuella prestationer.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 75. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-05-22.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 6 maj 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor