Placeholders logotyp, till startsidan

Sektionschef inom säkerhetsunderrättelser

Sista ansökningsdag: 29 februari 2024

Chef

Stockholm

Är du en ledare som kan se din verksamhet i ett större sammanhang, som lyfter fram dina medarbetares prestationer och får andra att utvecklas och växa? Vill du vara med och skydda Sveriges hemligheter? Nu söker vi en sektionschef till säkerhetsunderrättelseavdelningen med inriktning mot cyberhot. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan.

Vårt uppdrag är Sveriges säkerhet.

Referensnummer: 2024-2435

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

De hot som Sverige står inför handlar bland annat om underrättelsehot från främmande makt, där cyber utgör en stor del. Därför är cyberförmåga och möjlighet att verka i den digitala miljön avgörande inom Säkerhetspolisens arbete mot nämnda hot. Myndighetens säkerhetsunderrättelseverksamhet arbetar oavbrutet med att bedöma och reducera hotaktörers avsikt och förmåga att bedriva säkerhetshotande verksamhet. För att lösa detta komplexa uppdrag är lagarbete ett självklart arbetssätt, där medarbetare med olika kompetenser arbetar tillsammans för Sveriges säkerhet.

Som sektionschef leder du en sektion som bedriver verksamhet inriktad på att möta främmande makt på cyberarenan och där fokus hittills varit på att upparbeta och utveckla en robust verksamhet inom området. Ditt uppdrag är att ta verksamheten till nästa nivå genom nära samverkan med bland andra försvarsunderrättelsemyndigheterna och relevanta samarbetspartners, både nationellt och internationellt.

Som sektionschef är du verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvarig för din sektion. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och tillsammans med övriga chefer ansvarar du för att verksamheten bedrivs med tydlig mål- och resultatinriktning. Du skapar bästa möjliga förutsättningar för det operativa arbetet och har ett strategiskt såväl som operativt utvecklingsansvar inom ramen för sektionens uppdrag. Du säkerställer att arbetssätt och metoder ständigt utvecklas samt att resurser används på bästa sätt i syfte att uppnå myndighetens operativa mål.

Du bedriver ett väl fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete, leder sektionens arbete med metod- och kompetensutveckling och verkar för att medarbetarnas kompetens används där den bäst behövs.

I enhetens ledningsgrupp arbetar vi engagerat och stöttar varandra i våra respektive uppdrag. Vi värdesätter gott samarbete och tar ett gemensamt ansvar för hela enhetens välmående och den operativa helhetens bästa.

Din placering är på huvudkontoret i Solna och arbetet bedrivs på plats utan möjlighet till distansarbete. Resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

  • Relevant högskoleutbildning, alternativt motsvarande kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av arbete som syftar till att skydda Sveriges säkerhet
  • Erfarenhet av att arbetsleda på direkt nivå med arbetsmiljöansvar
  • God kunskap om hur myndigheter styrs och regleras samt myndigheters relation till Regeringskansliet
  • Kunskap om och intresse för IT
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

  • Erfarenhet av arbetsledning på indirekt nivå
  • Erfarenhet av att leda arbete med metod- och utvecklingsfrågor
  • Erfarenhet av arbete inom Säkerhetspolisen eller någon av våra nationella samarbetspartners

Det här är kollegan vi söker

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som genom ditt tillitsbaserade ledarskap skapar förutsättningar för dina medarbetares goda resultat och som får andra att utvecklas och växa. Du är prestigelös och bygger ditt ledarskap på stort engagemang för medarbetare och för uppdraget. Du värdesätter samverkan och har en naturlig förmåga att skapa och upprätthålla goda, förtroendefulla kontakter och nätverk i effektivt samarbete med andra. Detta gäller såväl inom myndigheten som externt mot samarbetspartners.

Arbetet på Säkerhetspolisen är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Du kan även hantera balansen mellan noggrannhet och att ha den övergripande bilden av verksamheten. Till det behövs mod och integritet att fatta komplexa beslut, ibland under tidspress.

Som person är du utvecklingsorienterad och arbetar med förbättringar för att tillse att verksamheten hela tiden utvecklas i effektivitet. Du är kommunikativ och ser återkoppling som en naturlig del av ditt ledarskap. Därtill är du mål- och resultatorienterad och levererar enhetens resultat med hänsyn taget till helheten i myndigheten.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet- och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Anställningsvillkor och förmåner

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi premierar hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på din arbetstid och vi erbjuder både individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Det är din ålder som avgör hur många semesterdagar du har. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 23. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-02-29.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 7 februari 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor