Placeholders logotyp, till startsidan

Säkerhetsskyddsstrateg inom personalsäkerhet

Sista ansökningsdag: 8 januari 2023

Säkerhetsskydd

Stockholm

Brinner du för säkerhetsskyddsfrågor och motiveras av att driva förändring som kan ha påverkan på Sveriges lagstiftning inom säkerhetsskydd? Nu söker vi dig som vill arbeta strategiskt inom området personalsäkerhet. Sök ett jobb där du är med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Referensnummer: 2022–23259

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Säkerhetsskydd handlar om att skydda uppgifter och verksamheter som är av betydelse för Sveriges säkerhet mot spioneri, sabotage, terroristbrott och vissa andra brott.

Som säkerhetsskyddsstrateg är du tillsammans med dina kollegor med och utvecklar Sveriges säkerhet. I rollen ansvarar du för att driva egna projekt, identifiera utvecklingsbehov och bereda och föredra underlag av strategisk betydelse för säkerhetsskyddet i Sverige och Säkerhetspolisens uppdrag inom området. Du kommer även att bidra inom tillsyn, vägledning och utbildning.

I rollen kommer du också arbeta med föreskrifter och vägledningar inom säkerhetsskydd med särskilt fokus på personalsäkerhet, inklusive säkerhetsprövning. Du har många kontaktytor, både inom och utanför myndigheten och du deltar i samarbetsforum, utredningar och remisser.

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

• Akademisk examen eller polisexamen, alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Minst två års erfarenhet av arbete med personalsäkerhet
• Erfarenhet av att skriva och föredra rapporter och beslutsunderlag
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

• Erfarenhet av att analysera, utveckla och förvalta processer inom området personalsäkerhet
• Erfarenhet av strategiskt arbete inom området säkerhetsskydd
• God kunskap om lagar, föreskrifter och vägledningar inom området säkerhetsskydd
• Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet, fysisk säkerhet, säkerhetsskyddsanalys eller säkerhetsskyddsavtal
• Flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av projektledning och utvecklingsarbete
• Grundläggande kompetens inom juridik och statskunskap

Det här är kollegan vi söker

Du är en analytisk och strukturerad person med ett prestigelöst förhållningssätt och som bidrar till ett gott arbetsklimat. Samarbete passar dig bra och du trivs med att arbeta i team, men kan också arbeta självständigt. Att bygga och upprätthålla förtroendefulla relationer är naturligt för dig.

Du tar initiativ med fokus på långsiktig effekt och levererar produkter av hög kvalitet, även under perioder av hög arbetsbelastning och tidspress. Du är kommunikativ och kan på ett lättförståeligt sätt presentera avancerade ämnen för olika yrkeskategorier.

Arbetet kräver att du har en hög personlig mognad, gott omdöme, integritet och ett högt säkerhetsmedvetande.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 97.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2023-01-08. Urval sker löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 2 december 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor