Placeholders logotyp, till startsidan

Penetrationstestare

Sista ansökningsdag: 29 april 2024

IT

Stockholm

Är du en prestigelös och skicklig penetrationstestare som tycker om att undersöka allt från hela it-miljöer till enskilda program- och hårdvaror? Hos oss får du möjligheten att arbeta med säkerhetsgranskning och testning av Säkerhetspolisens känsligaste system tillsammans med engagerade och kreativa kollegor.

Sveriges säkerhet, vår högsta prioritet.

Referensnummer: 2024-5539

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.

Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som penetrationstestare hos oss på Säkerhetspolisen arbetar du tillsammans med engagerade och kreativa kollegor vars inställning är att kvalitet kommer före kvantitet inom testverksamhet.

Här arbetar du med tekniska säkerhetsgranskningar av it-miljöer där fokus ligger på penetrationstester av Säkerhetspolisens känsligaste system. Du undersöker även program- eller hårdvaror samt har ansvar för planering, rapportskrivning och presentation av uppdragen.

Rollen innebär många interna samarbeten.

Du ägnar delar av din arbetstid åt kompetenshöjande uppgifter som metodutveckling, omvärldsbevakning, egen research och utbildning. Detta för att långsiktigt bibehålla och förstärka myndighetens förmåga. Det kan även finnas tillfällen då du får bistå med din expertis i operativa ärenden.

Din placering är på huvudkontoret i Solna.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

  • Svenskt medborgarskap
  • Akademisk utbildning inom it-säkerhet, datateknik eller annan relevant utbildning
  • Mycket god förmåga inom testning av webbapplikationer
  • God förmåga inom källkodsgranskning
  • God förmåga inom testning av minst ett av följande områden: AD-miljöer, nätverk och infrastruktur, Linuxservrar och klienter, Windowsservrar och klienter eller inbyggda system
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

  • Reverse engineering
  • Mjukvaruutveckling
  • Utveckling av inbyggda system
  • Certifieringar inom penetrationstestning

Det här är kollegan vi söker

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du, för att trivas i rollen och i gruppen, är noggrann, nyfiken och har ett öppet sinne för alternativa lösningar samt har intresse av att utvecklas och testa nya metoder.

Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Det kräver att du är flexibilitet och har en god förmåga att prioritera.

I rollen har du många kontaktytor, både inom och utanför den egna gruppen, vi ser därför att du enkelt kan etablera och upprätthålla kontakter och nätverk. Med ditt prestigelösa förhållningssätt skapar du goda samarbeten och förstår att gruppens intressen kommer främst.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet- och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Anställningsvillkor och förmåner

Säkerhetspolisen prioriterar alla medarbetares goda hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på arbetstid och vi erbjuder individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna. Därutöver erbjuds alla medarbetare ett individuellt friskvårdsbidrag som går att utnyttja enligt Skatteverkets gällande regler för friskvårdsbidrag för motions- eller friskvårdsaktiviteter.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Utöver statlig tjänstepension (PA 16) har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal som ger alla anställda en extra månatlig pensionsavsättning, som motsvarar ungefär en halv månadslön per år. Vid föräldraledighet får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss


Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-04-29.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 25 mars 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor