Placeholders logotyp, till startsidan

Mötesrumstekniker

Sista ansökningsdag: 18 juni 2023

IT

Stockholm

Är du en problemlösare som motiveras av tekniska utmaningar? Trivs du i en roll med stort ansvar och fokus på service? Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla tekniken i våra mötesrum. Var med och skydda Sveriges hemligheter - sök jobbet som mötesrumstekniker hos oss på Säkerhetspolisen.

Referensnummer: 2023-8261

Det här är ditt uppdrag

Huvudfokus i dina arbetsuppgifter rör sig kring tekniken som finns i våra mötesrum. Det är allt från mindre samtalsrum, vanliga konferensrum av olika storlek till större hörsalar. Arbetet är väldigt tekniknära och du tillhör ett team på IT- och teknikavdelningen där vi arbetar med olika typer av lösningar för att underlätta samarbete för våra användare. Vi har både ansvar för den befintliga tekniken i rummen, men också för att ta fram och införa nästa generation.

I din roll som mötesrumstekniker ingår bland annat installation, felsökningar och avancerad problemhantering. Du gör enklare justeringar i styrsystem och ansvarar för livscykelhanteringen i våra mötesrum. Du samarbetar internt med både support och fastighet samt har en nära dialog med våra leverantörer kring nästa tekniska förslag. Du är hela tiden lyhörd för användarnas behov och kan översätta det till teknik.

Din placering är på huvudkontoret i Solna men tjänsteresor förekommer.

Det här är kvalifikationerna vi söker hos dig

Vi söker dig som har:

  • Minst två år erfarenhet från arbete med mötesrumsteknik, där det har ingått att installera nytt samt förvalta befintlig utrustning
  • God kunskap om de komponenter som är vanligt förekommande i mötesrum
  • Grundläggande kunskap för generell IT
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv.

Har du kunskap om ljud och bild eller kunskap om IT-säkerhet och informationssäkerhet är det något som vi sätter högt värde på.

Det här är kollegan vi söker

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarstagande och noggrann och som självständigt kan driva ditt arbete framåt. Du planerar din tid på egen hand, tycker om ordning och reda och ditt arbete utförs alltid med fokus på kvalité.

Du har ett stort tekniskt intresse och en god känsla för service. Du tycker om att arbeta med människor och skapar goda relationer som bygger på tillit och förtroende, såväl internt som extern.

Att snabbt ändra fokus och med kort varsel resa till annan ort för att stötta i mötesrumstekniska frågor är inget hinder för dig, då du är flexibel med god förmåga att strukturera dina arbetsuppgifter.

Du är självklart omdömesgill och har alltid säkerhetstänket med dig i allt du gör.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi premierar hälsa och strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Hos oss utövar du friskvård på din arbetstid och vi erbjuder både individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Det är din ålder som avgör hur många semesterdagar du har. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Urval och intervjuer sker löpande. Ansökan ska ha kommit in senast 2023-06-18

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 26 maj 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor