Placeholders logotyp, till startsidan

Leveransfokuserade gruppchefer för agila team

Sista ansökningsdag: 14 augusti 2022

IT

Stockholm

Har du förmågan att se den egna verksamheten i ett större sammanhang? Tycker du om att skapa förutsättningar för att säkra vår leverans? Motiveras du av att driva förändringar i en komplex IT-miljö och vill göra Sverige säkrare? Vi söker två gruppchefer för agila team till vår IT- och teknikavdelning!

Referensnummer: 2022-11911

Det här är ditt uppdrag

Som gruppchef är ditt största fokus att få dina agila team att vara högpresterande och leverera optimal verksamhetsnytta. Du skapar förutsättningar och undanröjer hinder för teamen genom att exempelvis driva personalrelaterade frågor, samarbeta och bygga interna nätverk inom myndigheten, men även att rekrytera nya medarbetare när så behövs.

Du säkerställer att det finns fungerande produktteam och att teamet har den kompetens som behövs, precis som att både arbetsmetoder och verktygsstöd finns och fungerar. Du har ett nära samarbete med produktägare och domänarkitekt och tillsammans med teamen tar ni leveransansvaret för att säkra den optimala leveransen inom området.

Du rekryterar och introducerar nya kollegor till dina team samt ser till att dina medarbetare får den kompetensutveckling som de behöver. Att maximera medarbetarnas utveckling och lärande är en viktig del i ditt uppdrag. Att motivera dem och ge utrymme för deras innovation, genom att tillåta misstag och skapa förutsättningar för att kunna experimentera för att hitta lösningar, är en självklarhet i ditt sätt att leda teamen. Ni utvecklar inte bara varandras kompetens, utan ser till att ni tillsammans når förväntade resultat och uppsatta mål.

Samarbete både inom och utanför myndigheten, liksom att aktivt driva enskilda frågor och områden inom enheten, är ett återkommande moment. Du är en aktiv medlem i enhetsledningen och tillsammans med dina kollegor driver vi IT- och teknikavdelningen framåt.

Du kommunicerar fortlöpande med dina medarbetare så alla vet vad som är på gång, hur arbetet bör anpassas, vilka samarbeten som behövs för stunden och vilka metoder och arbetssätt som det beslutats om. Du behåller helhetsperspektivet och låter medarbetarna behålla fokus på de aktiviteter som skapar mervärde för verksamheten.

I din roll har du budgetansvar och beredskap kan även förekomma i tjänsten.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

För rollen som gruppchef krävs:

  • Högskoleexamen eller annan relevant eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet av personalansvar
  • Erfarenhet av utveckling med agila arbetssätt
  • Flytande svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
  • Erfarenhet av rekrytering
  • Erfarenhet av en IT- eller teknikorganisation

Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva självorganiserande team. Har du själv arbetat inom ett agilt team ses detta som ett plus. Har du erfarenhet inom kommunikationssystem och iOS-utveckling eller inom system för effektiv informationshantering så är det ytterligare meriter som vi skattar högt.

Det här är kollegan vi söker

Du är en person som trivs med att arbeta självständig och kan lätt fatta beslut inom ramen av ditt mandat. Du har ett långsiktigt fokus när det kommer till arbete, men har inga problem att vara flexibel och göra omprioriteringar när det sker snabba förändringar i verksamheten. Att se den egna verksamheten i ett större sammanhang och att sätta helheten främst ser du inte som ett hinder utan som en självklarhet.

Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att både lyfta, engagera och entusiasmera dina medarbetare så de känner sig som en i teamet.

Att driva enheten till framgång tillsammans med dina chefskollegor är även det en självklarhet för dig. Samtidigt som du kommer till en ledningsgrupp som tar viktiga beslut, har vi högt i tak och ett lättsamt arbetsklimat som vi hoppas att du som vår nya kollega vill vara en del utav.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig möjlighet till energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 74 55. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

Publicerad

 23 juni 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor