Placeholders logotyp, till startsidan

Kvalificerad verksjurist

Sista ansökningsdag: 28 augusti 2022

Jurist

Stockholm

Har du erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid domstol, myndighet eller departement? Vill du arbeta med Säkerhetspolisens olika rättsområden? Vi söker nu nya kollegor. Sök ett jobb där du är med och gör skillnad.

Referensnummer: 2022–12817

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Rättsenheten stödjer Säkerhetspolisens ledning och den löpande verksamheten. Vi bidrar till att säkerställa att myndighetens arbete bedrivs och utvecklas på ett rättssäkert och effektivt sätt. Som jurist vid rättsenheten arbetar du med både strategiska och operativa frågor och kommer i kontakt med de flesta av Säkerhetspolisens verksamhetsområden.

I rollen arbetar du huvudsakligen med intern juridisk rådgivning inom de rättsområden som förekommer vid Säkerhetspolisen. Det handlar om dataskydd, tvångsmedelslagstiftning, utlänningsrätt, säkerhetsskydd, totalförsvarsjuridik, myndighetsjuridik, offentlighet och sekretess och andra relevanta rättsområden.

Att handlägga myndighetens remisser från Regeringskansliet och andra samverkande myndigheter är också en central del av din roll och du har fokus på att förvalta och utveckla Säkerhetspolisens interna regelverk samt att utbilda myndighetens personal inom aktuella rättsområden.

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Juristexamen
  • Flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid myndighet, domstol eller departement
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med rättsliga frågor kopplade till Säkerhetspolisens specifika rättsområden. Erfarenhet av att hålla utbildningar är också meriterande för tjänsten.

Det här är kollegan vi söker

Du är en person som tar egna initiativ och självständigt driver frågor. Att arbeta i team passar dig bra och du har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter både internt och externt.

God analytisk förmåga utmärker dig, du ser och förstår verksamhetens behov och utifrån det ger du förslag på lösningar. Din kommunikativa förmåga kommer väl till pass i rollen och du kan anpassa kommunikationen till varje enskilt ärende. Du har intresse för att utbilda och kan på ett pedagogiskt sätt förklara juridiska frågeställningar för olika yrkeskategorier.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef v. 30 samt v. 32-34, tfn 010-568 75 28 eller 010-568 78 45. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2020-08-28.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 27 juli 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor