Placeholders logotyp, till startsidan

IT-supporttekniker

Sista ansökningsdag: 31 juli 2022

IT

Stockholm

Har du ett genuint teknikintresse? Vill du arbeta i en miljö där ingen dag är den andra lik och där du får möjlighet att utvecklas inom IT? Då ska du söka som supporttekniker hos oss på Säkerhetspolisen!

Referensnummer: 2022-13228

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland IT-supporttekniker. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som supporttekniker ansvarar du tillsammans med dina kollegor för att lösa användarens IT-relaterade problem på ett metodiskt sätt.

Du ger löpande support och hjälper användarna på myndigheten med problemlösning via telefon eller besök i vår interna servicedesk. Inkomna ärenden rör felsökning i både hårdvara, mjukvara och kringutrustning. I arbetet ingår även infrastrukturövervakning.

Vi söker flera Supporttekniker med placering är i Stockholm, där resor inom Sverige förekommer. I tjänsten kan även beredskap förekomma.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

För rollen som IT-supporttekniker krävs:

  • Erfarenhet av arbete med IT-support
  • Fullgjord gymnasieutbildning med godkända betyg, inriktning IT, eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Kunskap om Officepaketet, Windows 10, AD samt mobila enheter
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Har du ITIL-certifiering och/eller kunskap om nät- och servermonitorering är det meriterande liksom erfarenheter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. B-körkort är önskvärt då resor kan förekomma i tjänsten.

Det här är kollegan vi söker

Rollen passar dig som har ett genuint teknikintresse. Du håller dig uppdaterad vad gäller tekniker och produkter och du tycker om att lösa olika IT-relaterade problem. Du har ett kundserviceintresse och vill lära dig mer om IT och relaterade områden. Du är pedagogisk och kan förklara tekniska frågor på ett lättförståeligt sätt.

Din sociala kompetens och samarbetsförmåga samt fallenhet att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i grupp är viktig då du och dina kollegor arbetar nära varandra och har mycket kontakt med användarna inom myndigheten.

Att arbeta självständigt och strukturerat faller sig naturligt för dig, samtidigt som det är viktigt att du är en prestigelös lagspelare som trivs i en miljö där vi delar kunskap med varandra.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-07-31.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 23 juni 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor