Placeholders logotyp, till startsidan

IT-säkerhetsspecialist & incidentledare

Sista ansökningsdag: 22 maj 2022

Säkerhetsskydd

Stockholm

Vill du ta en ledande roll kring IT-säkerhetsincidenter? Vill du även granska och analysera hotunderrättelse samt driva utvecklingen av området på en myndighet med ansvar för att skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter? Då vill vi lära känna dig bättre och erbjuda rollen som IT-säkerhetsexpert/incidentledare.

Referensnummer: 2022-9846

Det här är ditt uppdrag

I ditt uppdrag ingår både att arbeta med inhämtning, granskning och analys av Threat Intelligence samt koordinera åtgärder vid IT-säkerhetsincidenter.

Som incidentledare arbetar du i nära samarbete med vårt SOC-team och ansvarar för att samordna och kommunicera med övriga intressenter för att skapa effektivitet och struktur i incidenthanteringen.

Du får även en roll som innebär stort ansvar för utvecklingsarbetet inom Threat Hunting och Threat Intelligence och driva processarbetet med att vidareutveckla befintliga processer samt utveckla nya vid behov.

Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det lågintensivt framåtblickande arbete som gäller.

Vi kan inte ta med arbetet hem eller diskutera våra uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.

Vi anser att omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom området är en förutsättning för att följa med i utvecklingen. Det kan bli aktuellt med beredskap och/eller skiftarbete i den här tjänsten.

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Det här är kvalifikationerna vi söker hos dig

Vi söker dig med högskoleexamen inom tjänsten relevant område, eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet.

Du har minst 2 års erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete och ett genuint intresse för teknik. Vidare har du antingen en bred generell teknisk bakgrund och/eller spetskompetens inom ett specifikt område. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från följande områden:

  • Erfarenhet av att arbeta i en SOC-verksamhet
  • Kunskaper inom Threat Intelligence och Threat Hunt
  • Incidenthantering
  • Erfarenhet av arbetsledning och/eller processarbete
  • Tidigare arbete vid myndighet
  • Certifieringar inom IT-säkerhet
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Det här är kollegan vi söker

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett genuint intresse för IT-säkerhetsfrågor och är strukturerad och noggrann. Du ser vad som behöver göras och driver självständigt ditt arbete framåt. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan.

Vi värdesätter att du vågar be andra om hjälp och du kan både ta emot och ge hjälp när det behövs. Då både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid behöver du vara flexibel och anpassa dig efter en omvärld som ständigt förändras.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 75. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-06-22.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 6 maj 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor