Placeholders logotyp, till startsidan

Handläggare till personskydd inom tekniska skyddsåtgärder

Sista ansökningsdag: 4 september 2022

Handläggare

Stockholm

Har du kunskap inom skyddsteknik och vill arbeta med tekniska skyddsåtgärder som syftar till att förebygga, förhindra och försvåra angrepp på skyddspersoner? Då ska du söka ett spännande och viktigt arbete som handläggare inom personskydd.

Referensnummer: 2022-12257

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Personskydd handlar till stor del om förebyggande arbete för att skyddspersonerna ska kunna genomföra sitt uppdrag tryggt och säkert, samtidigt som de ska kunna röra sig fritt och ha nära kontakt med allmänheten. En del av personskyddet handlar om tekniska skyddsåtgärder, som syftar till att förebygga, förhindra och försvåra ett angrepp.

Som handläggare inom tekniska skyddsåtgärder ansvarar du bland annat för bedömning och genomförande av bostadsbesiktningar, evenemangssäkerhet och skyddsundersökningar. Det innebär bland annat att du är med och genomför rekognosering och sårbarhetsbedömningar. Du fungerar som rådgivare inom ditt kompetensområde och är kontaktperson både internt på myndigheten och till samverkande parter och allmänhet. I ditt uppdrag kan det handla om kontakt med regeringskansli, riksdagsförvaltning, arrangörer och polis.

Säkerhetspolisens uppdrag är komplext och vi är en händelsestyrd verksamhet med många operativa inslag och höga krav från våra uppdragsgivare. Ditt arbete är både strategiskt och långsiktigt, men det förekommer även minutoperativt arbete med operativ medverkan.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer. Arbetet kan ibland behöva utföras utanför vanliga kontorstider.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Vi söker dig som har:
• Polisexamen eller akademisk utbildning inom relevant område alternativt kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet
• B-körkort
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:
• Utbildning med inriktning på skyddsteknik
• Arbetslivserfarenhet av personskyddsarbete eller annan erfarenhet av säkerhetshöjande skyddsåtgärdsarbete
• IT-kunskap
• Erfarenhet av arbete på Säkerhetspolisen

Det här är kollegan vi söker

Du är en utåtriktad person med ett prestigelöst förhållningssätt som har lätt för att ta nya kontakter och upprätthålla goda relationer. Lösningsfokus utmärker dig, du har förmåga att tänka nytt och vill bidra till vardagligt utvecklingsarbete.

Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Arbetsuppgifter och projekt har både långsiktigt fokus och kan ibland prioriteras om med kort varsel. Det kräver att du är flexibel, kan prioritera och ställa om fokus mellan arbetet på kontoret och mer operativa uppgifter. Du har ett professionellt arbetssätt och representerar gärna myndigheten vid behov.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 60. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-09-04.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 1 augusti 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor