Placeholders logotyp, till startsidan

Gruppchef till Säkerhetspolisens utbildningsverksamhet

Sista ansökningsdag: 30 juni 2024

Chef

Stockholm

Är du en ledare som motiveras av att arbeta förutsättningsskapande och tillsammans med andra för att hitta lösningar på gemensamma utmaningar? Vill du arbeta i en verksamhet i ständig förändring där lärande och utveckling står i fokus? Då ska du söka tjänsten som gruppchef till Säkerhetspolisens utbildningsverksamhet. Välkommen med din ansökan.

Vårt uppdrag är Sveriges säkerhet.

Referensnummer: 2024-12708

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.

Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Som medarbetare på Säkerhetspolisen kan du förvänta dig ett ledarskap som bygger på helhetssyn, handlingskraft, goda relationer och lärande. Våra ledare coachar, stöttar och utmanar dig att ta ansvar för din och verksamhetens utveckling. Tillsammans bidrar vi alla till att skapa ett tryggt, öppet klimat med avsikt att förstå andras perspektiv och goda intentioner.

Det här är ditt uppdrag

Säkerhetspolisens utbildningsverksamhet står inför en spännande utvecklingsfas och söker nu dig som är en engagerad ledare som motiveras av förändringsarbete och av att leda i förändring. Tillsammans kommer du i nära samverkan med medarbetare och chefskollegor att bygga och utveckla Säkerhetspolisens utbildningsverksamhet.

Då din grupp har en viktig funktion är kommunikation och samverkan, såväl internt som externt, en viktig del av arbetet och en förutsättning för att lyckas i uppdraget. Du och gruppen har ett kontinuerligt samarbete med kollegor och chefer med olika perspektiv och uppdrag från hela myndigheten.

Som gruppchef har du ansvar för verksamheten, personalen och arbetsmiljön. Du leder och fördelar gruppens arbete, ser till att medarbetarna trivs och skapar teamkänsla, motivation och engagemang. Gruppens kompetens är efterfrågad och ibland krävs prioritering, flexibilitet och snabba leveranser.

Tillsammans med gruppen arbetar du för ständig förbättring och effektivisering. Du tar tillvara på medarbetares initiativ och drivkrafter och är öppen för nya idéer och arbetssätt. Du deltar aktivt i och leder förändringsarbeten inom enheten samt säkerställer att rätt arbetsmetoder och verktyg finns, fungerar och utvecklas.

I rollen som gruppchef är du en del av enhetens ledningsgrupp där stor vikt ligger i att ni tillsammans bidrar till ett enhetligt och tydligt ledarskap. Utifrån ett helhetsperspektiv arbetar ni tillsammans för att driva enheten framåt och för att verksamheten utvecklas i enlighet med myndighetens övergripande mål och behov. Du har även budgetansvar inom ramen för ditt uppdrag.

Din placering är på huvudkontoret i Solna. Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig
  • Flerårig arbetslivserfarenhet från tidigare chefsroll i myndighet
  • Arbetslivserfarenhet av utbildningsfrågor och/eller utbildningsverksamhet
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande. Har du arbetslivserfarenhet från liknande roll är det meriterande.

Det här är kollegan vi söker

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utövar ett engagerat och prestigelöst ledarskap. Du strävar efter att skapa ett tryggt, öppet klimat med avsikt att förstå andras perspektiv och goda intentioner. Du är trygg i ditt ledarskap och har en hög personlig mognad. Som ledare är du lyhörd och reflekterar över det egna ledarskapet, delar kunskap, erfarenheter och motiverar andra att göra detsamma.

Din känsla för gruppdynamik gör dig väl rustad för att bygga och leda en grupp utifrån nuläge och situation. Att se ditt och gruppens uppdrag i ett större sammanhang och ta ansvar för er del i helheten är självklart för dig. Du arbetar resultatorienterat och har lätt för att konkretisera och formulera mål och styra uppdraget därefter. Du ser uppföljning som en naturlig del i arbetet.

Som person är du initiativrik och driver aktivt frågor för att förbättra och utveckla verksamheten. Du är bra på att bygga relationer och kan på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter. Med din kommunikativa förmåga har du lätt för att samarbeta och du bidrar till ett gott arbetsklimat som präglas av arbetsglädje och engagemang.

Då din roll innebär kontaktytor både inom och utanför myndigheten och du känner dig bekväm med att representera Säkerhetspolisen externt.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Anställningsvillkor och förmåner

Säkerhetspolisen prioriterar alla medarbetares goda hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på arbetstid och vi erbjuder individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna. Därutöver erbjuds alla medarbetare ett individuellt friskvårdsbidrag som går att utnyttja enligt Skatteverkets gällande regler för friskvårdsbidrag för motions- eller friskvårdsaktiviteter.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Utöver statlig tjänstepension (PA 16) har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal som ger alla anställda en extra månatlig pensionsavsättning, som motsvarar ungefär en halv månadslön per år. Vid föräldraledighet får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 10. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-06-30.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Vi påbörjar urvalet under annonseringstiden och räknar med att ta kontakt med dig som går vidare i rekryteringsprocessen senast runt vecka 30.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 4 juni 2024

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor