Placeholders logotyp, till startsidan

Gruppchef informationsförvaltning

Sista ansökningsdag: 16 oktober 2022

Chef

Stockholm

Brinner du för informationssäkerhet och förstår betydelsen av offentlighet och sekretess? Är du en ledare som motiveras av att arbeta förutsättningsskapande för medarbetarnas möjligheter att verka i sina roller, utvecklas och växa? Då kan jobbet som gruppchef inom informationsförvaltning vara något för dig.

Referensnummer:2022-18603

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Du kommer till en välfungerande och professionell grupp som kännetecknas av förtroende, samarbete och en vilja att utbyta idéer. Gruppen arbetar myndighetsövergripande med informationsförvaltningsfrågor och ansvarar bland annat för Säkerhetspolisens diarier, arkiv och hantering av begäran om utlämnande av allmän handling. Informationsförvaltningen är en central del i många myndighetsövergripande projekt och fungerar också som stöd till verksamheten. Din kommunikativa förmåga och vilja att samverka med andra delar av myndigheten är därför viktig här.

Som gruppchef har du ansvar för verksamheten, personalen och arbetsmiljön. Du leder och inriktar gruppens arbete, ser till att medarbetarna trivs och upprätthåller den kompetens som behövs samt att gruppens resurser används på bästa sätt. Du har fokus på planering, genomförande och uppföljning av verksamheten.

Att skapa teamkänsla, motivation och engagemang är en central del av din roll. Du tar operativa beslut inom ditt område och skapar bästa möjliga förutsättningar för gruppens arbete. Du har också ett viktigt uppdrag i att tillsammans med medarbetarna driva, kommunicera och samverka informationsförvaltingsfrågor inom hela myndigheten.

Verksamheten står just nu inför digitaliseringsarbete och det är viktigt att du ser möjligheter i teknisk utveckling, identifierar utvecklingsbehov och driver förändring för att utveckla verksamheten.

Du ingår i enhetens ledningsstruktur där du tillsammans med övriga gruppchefer och enhetschef aktivt bidrar till strategiskt och operativt arbete för gruppen, enheten och hela myndigheten. Här kan svaromål för enhetschef och beredskap bli aktuellt.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Relevant akademisk examen, polisexamen eller annan utbildning som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig
  • God erfarenhet av ledarskap och personalansvar på direkt nivå
  • God kunskap om lagstiftning och offentlig verksamhet
  • Kunskap och erfarenhet av regelverk kring informationsförvaltning och informationssäkerhet
  • Goda IT-kunskaper
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

  • Chefs- och ledarskapsutbildning på direkt nivå
  • Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
  • Erfarenhet av metod- och utvecklingsarbete och digitalisering
  • Erfarenhet av informationshantering, offentlighet och sekretess

Det här är kollegan vi söker

Du har ett tillitsorienterat och förtroendeingivande sätt att leda och får andra att utvecklas och växa. Du har stark egen drivkraft och motiveras av att driva frågor för att utveckla verksamheten. Mod och integritet utmärker dig, du har förmåga att prioritera och fatta komplexa beslut inom ramen för ditt uppdrag. Ansvar, engagemang och samarbete är självklara delar av ditt ledarskap.

Du har känsla för gruppdynamik och förmåga att bygga och leda en grupp utifrån nuläge och situation. Ett arbetsklimat med lärande och delaktighet är viktigt för dig. Ditt fokus på lösningar och förbättring genomsyrar arbetet och du vill arbeta i, och bidra till, en verksamhet i ständig utveckling. Lyhördhet inför alternativa lösningar och perspektiv är också viktigt för att passa i rollen.

Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, är målinriktad och vill verka i en dynamisk och händelserik miljö med utmaningar att lösa i vardagen. Du har ett helhetsperspektiv och drivs av verksamhetens gemensamma framgångar snarare än individuella prestationer.

Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Det kräver att du är flexibel, kan prioritera och anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har ett stort intresse för informationssäkerhet, eftersträvar en hög regelefterlevnad och en hög sekretess- och säkerhetsmedvetenhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 20. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

 

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-10-16.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 19 september 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor