Placeholders logotyp, till startsidan

Fordonstekniker

Sista ansökningsdag: 4 september 2022

Stockholm

Vill du arbeta inom ett betydelsefullt område som kräver ansvarstagande, noggrannhet, och teknisk skicklighet? Nu söker vi serviceinriktade och kunniga fordonstekniker till vår fordonsverkstad med placering i Stockholm. Välkommen med din ansökan!

Referensnummer: 2022-12859

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland fordonstekniker. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Säkerhetspolisens fordonsverkstad ansvarar för att myndighetens fordon är i ett gott och säkert skick såväl maskinellt som exteriört. Fordonsverkstaden ansvarar även för förvaltning av myndighetens båtar, i vilket det ingår att utföra eller låta utföra underhåll, löpande service, sjösättning och torrsättning.
I rollen som fordonstekniker arbetar du med felsökning, service, reparation, ombyggnad och underhåll av främst bilar men även till viss del båtar. I arbetsuppgifterna ingår även rekonditionering, biltvätt, besiktning, sjösättning och torrsättning samt även viss bilkörning och transport.
Du kommer till en arbetsgrupp med kompetenta och engagerade kollegor där ni delar med er av er kunskap och har förtroende för varandra. Ni arbetar aktivt med att utveckla arbetssätt och rutiner då efterfrågan av service förändras över tid.
Som fordonstekniker stöttar du verksamheten och har daglig kontakt med ett stort antal av myndighetens medarbetare. Du är en viktig del i att ge god service och upprätthålla ett gott samarbete med såväl interna uppdragsgivare som externa samarbetspartners för att lösa gemensamma utmaningar. Arbetet är föränderligt och kan innebära att du snabbt behöver omprioritera dina uppgifter när nya behov uppstår.
Din arbetstid är i huvudsak förlagd till kontorstid, vardagar. Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

• Avslutad fullgjord gymnasieutbildning med godkända resultat
• Aktuell yrkeserfarenhet som fordonstekniker
• God kompetens inom Office-paketet
• B-körkort
• God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

• Gymnasieutbildning med inriktning fordonsteknik eller liknande som Säkerhetspolisen bedömer som relevant
• C-körkort
• BE-körkort
• Erfarenhet av diagnosutrustning
• Erfarenhet av marinteknik/båtar
• God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift

Det här är kollegan vi söker

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort tekniskt intresse och en god känsla för service. Du är kommunikativ och professionell i ditt bemötande. Genom din goda samarbetsförmåga skapar du relationer som bygger på tillit och förtroende med såväl interna uppdragsgivare som externa samarbetspartners.

Som person är du ansvarstagande och noggrann och driver självständigt ditt arbete framåt. Du är initiativtagande och flexibel med god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter och kan snabbt ändra fokus utifrån given situation.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef från och med den 15e augusti på tfn 010-568 73 85.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-09-04.

Vi påbörjar urvalet efter annonseringstidens slut och räknar med att ta kontakt med dig som gått vidare runt v. 37.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.
I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.
Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 1 augusti 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor