Placeholders logotyp, till startsidan

Examensarbete inom AI för Sveriges säkerhet

Sista ansökningsdag: 14 oktober 2022

IT

Stockholm

Vi söker mastersstudenter som vill göra sitt examensarbete, inom data science och AI, tillsammans med personal på Säkerhetspolisen.

Referensnummer: 2022-19695

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Vårt uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Medarbetare på Säkerhetspolisen är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Med en ökande digitaliserad omvärld där hotet ständigt förändras står Säkerhetspolisen i mitten av en flod av ökade datamängder. Att ligga i framkant av teknikutvecklingen, speciellt inom data science och AI, är något som är nödvändigt för att kunna lösa Säkerhetspolisen uppdrag och ha en fortsatt hög operativ förmåga.

Ditt uppdrag

Uppdraget är att under handledning av personal på Säkerhetspolisen genomföra examensarbete där du använder din förståelse för de senaste AI-teknikerna för att undersöka och vidareutveckla något av följande områden:

  • Förståelse och sammanfattning av händelser i video
  • Modeller för supoerresolution, denoising och face age progression (FAP) och relaterade tillämpningar
  • Tekniker för att skydda språkmodeller mot dataläckage och data poisoning
  • Tekniker för att skydda modeller för bildklassificering och objektdetektion mot olika former av adversarial attacks


Din kompetens

Vi söker dig som studerar till civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning inom datavetenskap, datalogi, maskininlärning, språkteknologi eller motsvarande. Du förväntas behärska programmeringsspråket Python samt medföljande vanliga maskinlärningspaket så som PyTorch och/eller TensorFlow.

Du förväntas även ha kännedom, samt förståelse för, agila arbetsmetoder samt ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i både tal och skrift. Det är även meriterade om du haft direkt erfarenhet av agilt arbete i grupp eller om du har programmeringserfarenhet av större system och andra programmeringsspråk.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är kreativt lagd och orädd för att nyttja din innovativa förmåga för att lösa uppgifter. Du är initiativrik, lyhörd, ansvarstagande och har den noggrannhet som krävs för att arbeta under eget ansvar men med tydlig inriktning och deadline.

Så tar du kontakt med oss

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef via mejl på, [email protected] För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06. Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då uppdraget vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få uppdraget är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra uppdragstagares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ersättning om 30 000 kr utbetalas av Säkerhetspolisen för ett godkänt examensarbete.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 22 september 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor