Placeholders logotyp, till startsidan

Examensarbete i Göteborg inom applicerad AI/maskininlärning

Sista ansökningsdag: 14 oktober 2022

IT

Göteborg

Vi söker nu mastersstudenter som vill göra sitt exjobb inom applicerad AI/maskininlärning med inriktning talteknologi eller språkteknologi. Du kommer arbeta tillsammans med personal på Säkerhetspolisen för att testa och ta fram metoder och mjukvara för tal och eller text.

Referensnummer: 2022-19693

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Vårt uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Medarbetare på Säkerhetspolisen är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Med en ökande digitaliserad omvärld där hotet ständigt förändras står Säkerhetspolisen i mitten av en flod av ökade datamängder. Att ligga i framkant av teknikutvecklingen, speciellt inom data science och AI, är något som är nödvändigt för att kunna lösa Säkerhetspolisen uppdrag och ha en fortsatt hög operativ förmåga.

Det här är ditt uppdrag

Uppdraget är att under handledning av personal på Säkerhetspolisen utvärdera och finjustera AI-modeller för tal och/eller text. Modellerna ska kunna appliceras för någon av följande utmaningar:

  • Språkigenkänning av tal i utmanande akustik och eller utmanade språkbruk
  • Tal till text av inspelningar av låg kvalitet och/eller utmanande språkbruk. Med eller utan språkmodell som stöd
  • Jämförelse av röstlikhet mellan talare i utmanande akustik
  • Automatisk ljudförbättring av tal i utmanande akustik
  • Diarisering av talare i en inspelning (”vem talar när”) i utmanande ljudmiljöer
  • Utveckling av språkmodeller för utmanande skriftspråk

Med hjälp av data från olika källor utvärdera och finjustera AI-modeller för någon av utmaningarna listade ovan.

Din kompetens

Vi söker dig som är student med inriktning datavetenskap, datalogi eller motsvarande. Du kan under utbildningen ha inriktat dig på något av följande (eller närliggande) områden: maskininlärning, gärna med inslag av språk- och/eller talteknologi. Du behärskar programmering i Python och har erfarenhet av deep learning-bibliotek som PyTorch eller Tensorflow. Du är i slutet av din utbildning och kan påbörja arbetet i närtid.

Du förväntas även ha kännedom, samt förståelse för, agila arbetsmetoder samt ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i både tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Det är även meriterade om du haft direkt erfarenhet av agilt arbete i grupp eller om du har programmeringserfarenhet av större system och andra programmeringsspråk.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är kreativt lagd och inte är rädd för att utnyttja din innovativa förmåga för att lösa svåra analysuppgifter. Du är initiativrik, lyhörd och har den noggrannhet som krävs för att arbeta under eget ansvar men med tydlig inriktning och deadline.

Så tar du kontakt med oss

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef via mejl på, [email protected] För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06. Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då uppdraget vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få uppdraget är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra uppdragstagares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ersättning om 30 000 kr utbetalas av Säkerhetspolisen för ett godkänt examensarbete.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länk

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-10-14.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 22 september 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor