Placeholders logotyp, till startsidan

Erfaren Linuxtekniker med intresse för IT-säkerhet

Sista ansökningsdag: 8 oktober 2023

IT

Stockholm

Gillar du Linux? Har du ett antal års erfarenhet som Linuxtekniker? Tycker du att IT-säkerhet är ett spännande och viktigt område? Då kan detta vara jobbet för dig.

Hos oss arbetar du i mindre team med stora friheter kring teknikval och arbetsmetoder där dina idéer är nyckeln för att driva tekniken framåt. Uppdraget är varierat och uppgifterna kan skrifta fokus beroende på omvärldsläget, baserat på en ständigt pågående omvärldsanalys.

Referensnummer: 2023-19860

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med utvecklingen av Säkerhetspolisens SOC och alltid med målet att hålla myndighetens IT-säkerhet på en mycket hög nivå. För att uppnå detta behöver du ha ett naturligt intresse för omvärldsbevakning inom IT generellt och IT-säkerhet i synnerhet.

Din målsättning att hålla en hög kompetensnivå kring IT-säkerhetshot. Att utveckla en kunskap kring hur man bemöter dessa är essentiellt. Hos oss arbetar du med kollegor som är experter inom IT-säkerhet. För att matcha detta är kompetensutveckling en nödvändig och självklar del av uppdraget.

Dina arbetsuppgifter består av utveckling/integration av ny funktionalitet i vår SOC och integration av logg- och nätverksflöden. Därtill kommer du att arbeta med automatisering, drift, underhåll och dokumentation av SOC-plattformen.

Din placering är på huvudkontoret i Solna.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande kunskaper inhämtade genom arbetslivserfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet av administration, drift, övervakning och felsökning i Linuxbaserade operativsystem
 • Infrastructure-as-code (IaC) med tekniker som t.ex. Ansible, Chef eller Terraform
 • Erfarenhet av skripting t.ex. bash eller Python
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

 • SIEM-verktyg för logganalys som t.ex. Elastic Search, Splunk, ArcSight, OpenSearch
 • Nätverksteknik (DNS, DHCP) t.ex konfigurera switchar, brandväggar och routrar
 • Analys av Windows- och Linuxloggar samt nätverkstrafik
 • Virtualiserings- och containerplattformar
 • Bearbetning av stora datamängder, gärna med AI/ML-stöd
 • EDR-lösningar
 • Administration av Windows-baserade system

Det här är kollegan vi söker

Du är nyfiken, tycker om att lösa problem och ta dig an utmaningar på ett strukturerat sätt. Eftersom du vill utvecklas är det självklart för dig att själv hålla dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder, tekniker och produkter.

Rollen bygger mycket på samarbete både inom och utanför gruppen och därför passar du som har lätt för att skapa relationer och trivs i nära samarbete med dina kollegor.

Anställningsvillkor och förmåner

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi premierar hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på din arbetstid och vi erbjuder både individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Det är din ålder som avgör hur många semesterdagar du har. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2023-10-08.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 13 september 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor