Placeholders logotyp, till startsidan

Ekonomicontroller

Sista ansökningsdag: 11 juni 2023

Ekonomi

Stockholm

Har du erfarenhet av kvalificerat arbete med budgetering och kostnadsprognoser? Vill du bidra till att skapa förutsättningar för den strategiska styrningen av Säkerhetspolisen? Vi söker nu en ekonomicontroller. Sök ett arbete där du är med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Ort: Solna
Referensnummer: 2023–10038

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som ekonomicontroller bidrar du med förståelse för myndighetens ekonomi på kort och lång sikt och skapar goda förutsättningar för den strategiska styrningen och inriktningen av Säkerhetspolisens verksamhet. Det innebär bland annat att du driver arbetsprocesser och projekt för att utveckla myndighetens ekonomistyrning.

I rollen kommer ditt arbete vara fokuserat på att hålla samman budgetering, uppföljning, prognos och löpande analys av myndighetens resursnyttjande på olika nivåer. Du bidrar också med att ta fram och följa upp relevanta nyckeltal och indikatorer samt sammanställa, analysera och ta fram ekonomiska beslutsunderlag till myndighetens olika ledningsgrupper.

Som ekonomicontroller har du ofta en samordnande roll där samverkan och nätverkande inom myndigheten är en stor del av vardagen. Du medverkar också till att ta fram och hålla utbildningar inom området.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

• Akademisk utbildning inom ekonomi
• Minst två års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom t ex budgetering, investeringsplanering eller projektuppföljning
• Mycket goda kunskaper i Excel
• Mycket goda språkkunskaper i svenska

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i motsvarande roll från statlig verksamhet. Erfarenhet av att leda projekt är också meriterande för tjänsten.

Det här är kollegan vi söker

Du är en analytisk person med högt personligt driv och som trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor och sammanfatta komplex information för att identifiera det mest relevanta.

Arbetsuppgifter och projekt har både kortsiktigt och långsiktigt fokus och kan ibland förändras med kort varsel. Det är viktigt att du är flexibel och kan ställa om mellan längre och kortare uppdrag och anpassa dina leveranser efter behov.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Du ser värdet i samverkan och initierar och upprätthåller goda relationer med fokus på helheten. Ett prestigelöst förhållningssätt utmärker dig och du delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor men kan också ta emot hjälp från andra. Du behöver också ha hög integritet, sekretessmedvetenhet och ett gott omdöme.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och förmåner

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 71. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2023-06-11.
Urval och intervjuer kan ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 24 maj 2023

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor