Placeholders logotyp, till startsidan

Magnus Krumlinde ny biträdande säkerhetspolischef

Publicerad 30 september 2021

Magnus Krumlinde, i dag säkerhetschef vid Säkerhetspolisen, blir ny biträdande säkerhetspolischef. Det beslutade regeringen torsdag den 30 september.

Magnus Krumlinde är i grunden polis och har en lång bakgrund inom Säkerhetspolisen där han arbetat med både regionala, nationella och internationella uppdrag. Han kommer senast från en roll som avdelningschef.

- Säkerhetspolisen är en säkerhetstjänst och ska som sådan skydda Sverige och demokratin. Jag kan inte tänka mig ett viktigare uppdrag, inte minst utifrån hur säkerhetshotet mot Sverige har breddats och fördjupats under senare år, säger Magnus Krumlinde.

- Med Magnus Krumlinde som biträdande säkerhetspolischef får vi en person som är djupt förankrad i Säkerhetspolisens verksamhet, en person med gedigen kunskap och bred polisiär bakgrund. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom i hans nya roll, säger Charlotte von Essen, som regeringen i augusti utsåg till ny säkerhetspolischef.

Både Charlotte von Essen och Magnus Krumlinde tillträder sina nya uppdrag den 1 oktober.

Regeringens pressmeddelande: Regeringen utser ny biträdande chef för Säkerhetspolisen.

Publicerad

 30 september 2021

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter, Instagram och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor