Säpo

Säkerhetschaufförer

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu säkerhetschaufförer till personskyddsenheten, med placering i Stockholm. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018-21460
Sista ansökningsdag: 2018-11-27
Placering: Stockholm

Ditt uppdrag

Som säkerhetschaufför kommer du vara en viktig länk i enhetens personskyddsarbete där din huvuduppgift är att tillgodose en trygg och säker transport för våra skyddspersoner. Du förväntas representera Säkerhetspolisen och personskyddsenheten på ett professionellt sätt och med hög integritet. I rollen som säkerhetschaufför samverkar och samarbetar du med både interna och externa parter. Du förväntas även delta i enhetens ständigt pågående/kontinuerliga utvecklingsarbete. Tjänsten innebär oregelbundna arbetstider.

Din kompetens

Vi ser att du som söker har haft körkort med B-behörighet i minst 3 år. Du har god fysik, normal syn (minst 0,5 i synskärpa när du ser med båda ögonen, korrektion med glasögon eller kontaktlinser får användas för att uppnå denna synskärpa) samt den hörselkapacitet som krävs för tjänsten.
Du har minst tre års arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du i ditt yrkesliv förvärvat erfarenhet av yrkesmässig körning. Har du dessutom kunskaper i sjukvård och/eller konflikthantering är det positivt. Det är även en fördel om du har fallenhet för bilkörning. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska i tal och skrift och har en god förmåga att tala engelska.


Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, lojal och noggrann samt förstår vikten av att ge god service. Du har självklart gott lokalsinne och ett genuint intresse för bilkörning. Det är viktigt att du trivs och är duktig på att bygga långsiktiga relationer då du kommer ha kontaktytor både internt och externt. Det betyder även att din sociala och kommunikativa förmåga är avgörande. Vidare ser vi att du har hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet samt att du är stabil och har god stresstålighet. Eftersom dina arbetstider är oregelbundna krävs det att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Preliminär anställningsstart är maj 2019.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 32. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 562.4 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–21460. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2018-11-27.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.