Säpo

Enhetschef till taktisk säkerhetsanalys

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu en chef till enheten för taktisk säkerhetsanalys vid säkerhetsavdelningen med placering i Stockholm. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018-17859
Sista ansökningsdag: 25 november
Placering: Stockholm

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med goda ledaregenskaper som har förmågan att sätta upp tydliga mål och utifrån dessa leda enhetens medarbetare mot goda resultat. Du drivs av att skapa och utveckla effektiva team och bidrar aktivt till ett trivsamt arbetsklimat och en kultur som präglas av förtroende och tillit, engagemang och motivation. Du har en naturlig förmåga att skapa goda relationer och nätverk och samarbetar effektivt med andra. Vidare är du beslutsam, tydlig, kommunikativ och har en god samverkansförmåga. Som ledare är du prestigelös, engagerad och tillvaratar framgångsrikt dina medarbetares potential och kompetens. För att lyckas i rollen är det även viktigt du har förmågan att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang och sätta helheten främst.

Ditt uppdrag

Taktisk säkerhetsanalys ansvarar för att utföra taktisk bedömnings- och analysverksamhet. Enhetens analyser fungerar som stöd för den operativa ledningsgruppen, säkerhetsunderättelseavdelningen och säkerhetsavdelningen. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och är direkt underställd avdelningschefen. Du leder analysarbetet genom enhetens gruppchefer och ansvarar för att driva, planera och utveckla verksamheten effektivt och långsiktigt framåt. Du följer löpande upp verksamheten och ansvarar för budget och kompetensförsörjning.
Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom Sverige förekommer. Resor utrikes kan förekomma, dock i mindre omfattning

Din kompetens

Rätt person för tjänsten har polis- och/eller akademisk examen alternativt erfarenhet som Säkerhetspolisen bedömer som likvärdig. Du har flerårig chefserfarenhet och har framgångsrikt drivit förändrings- och utvecklingsarbete samt arbetat med utveckling av team. För rollen behöver du även ha erfarenhet av analysarbete. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska i tal och skrift och har förmåga att läsa, förstå och tala engelska.
Meriterande för tjänsten är erfarenhet av underrättelse- eller brottsbekämpande arbete. Har du dessutom kunskap om svenskt styrelseskick och kännedom om offentlig förvaltning ses det som positivt liksom kunskap om säkerhetsskyddsarbete.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 79. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 562.4 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–17859. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2018-11-25.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.