Säpo

Gruppchef

Vi söker gruppchef till teknikenheten inom området lås och larm, med placering i Stockholm.
Ref nr: 2017-21143
Sista ansökningsdag: 19 oktober 2017

Säkerhetspolisens teknikenhet växer och vi behöver nu en chef till vår grupp Lås och Larm som ansvarar för vår verksamhet inom skyddsteknik. För att trivas hos oss så bör du vara nyfiken på teknik. Du trivs med att leda en grupp som agerar självständigt med vardagsuppgifterna men vill ha hjälp med arbetsplanering, logistik och administration.

Ansvarsområden

Dina ansvarsområden kommer främst att innebära:

 • Personal- och arbetsledande ansvar för medarbetarna i arbetsgruppen samt budgetansvar
 • Tillvarata medarbetarnas kompetens och med tillgängliga resurser leda och fördela arbetet för att leverera resultat.
 • Teknisk förvaltning inom gruppens teknikområden
 • Metodansvar inom gruppens område 

Uppdrag

Som gruppchef för gruppen Lås och Larm är det viktigt att kunna jobba med en långsiktig planering för drift och underhåll av skyddsteknik samtidigt som man ska kunna anpassa planeringen på kort sikt om behov uppstår. Gruppen har ett helhetsansvar inom sitt område som spänner från utveckling till drift och underhåll inom perimeterskydd, passerteknik, CCTV, skyddstekniska åtgärder samt tillträdesbegränsning.

Din kompetens och dina egenskaper

Krav

För tjänsten krävs att du har:

 • Relevant akademisk utbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • B-körkort

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Chefserfarenhet inom teknikområdet, företrädesvis installation och tekniska skyddsåtgärder eller motsvarande.
 • Erfarenhet inom arbetsledning eller annat ledarskap
 • Erfarenhet inom relevant tekniskt förvaltningsarbete
 • Erfarenhet av praktiskt arbete inom skyddsteknik
 • Erfarenhet av att arbeta enligt agila metoder

Egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och särskilt att du:

 • Har god samarbetsförmåga och lätt för att ta och upprätthålla kontakter såväl internt som externt
 • Har förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor
 • Är noggrann, uthållig och har förmåga att prioritera - även under hög arbetsbelastning
 • Är flexibel och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet

Ledarskap på Säkerhetspolisen

Innebär att du har balans i ditt ledarskap mellan resultat- och relationsfokus i enlighet med vår chefs- och ledarskapspolicy.

Säkerhetspolisen som arbetsplats

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på vår webb och i vår årsbok.

Om enheten
Säkerhetspolisens teknikenhet ansvarar för gemensamma tekniska system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Vi jobbar i en miljö som kräver ständig förändring och utveckling. Teknikenheten är inne i ett expansivt skede och därför söker vi nu ytterligare en gruppchef till vår sektion för drift och åtgärd där gruppen för Lås och Larm ingår. Vår förväntade tillväxt gör att vi söker dig med ett intresse för att utforma verksamheter, metoder och processer parallellt med de vardagliga leveranserna.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas under sex månader. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Preliminär anställningsstart är vecka 10 2018

Arbetstid

Arbete utanför kontorstid förekommer. I tjänsten ingår återkommande beredskapsperioder och du behöver vara beredd på att resa inom och utom landet.

Friskvård och hälsa

Säkerhetspolisen erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler där både individuell träning och gruppträning erbjuds. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv.

Information                                  

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 39. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du härPDF (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2017-21143. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen

Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast den 19 oktober 2017.